Bulgur se špenátem

Často se potýkám s problémem, že nevím, co manželovi uvařit do práce. Jelikož si jídlo nemůže nikde ohřát, je to těžký úkol vymyslet pokrm, aby chutnal dobře i studený. Bulgur je pro to ale jako stvořený.

POTŘEBUJEME

  • 120 g bulguru
  • Hrst baby špenátu
  • 1 růžová cibule (červená)
  • 2 střední mrkve
  • 80 g kukuřice Bonduelle
  • 5 cherry rajčátek
  • ¼ zeleného jablka (nakrájené na tenké plátky)
  • 1 lžíce nasekaných lístků bazalky
  • Olivový olej
  • Himalájská sůl

Zálivka:

  • 2 lžíce olivového oleje extra virgin
  • 1 lžíce jablečného octa (já použila značku Gölles)
  • 1 lžíce medu
  • Himalájská sůl
  • Čerstvě mletý pepř

  1. Bulgur si uvaříme podle návodu na obalu.
  2. Cibuli si nakrájíme na půl kolečka a na olivovém oleji ji osmahneme dozlatova.
  3. Mrkev oloupeme a nakrájíme na julienne. Na olivovém oleji ji chvilku osmahneme, aby nám lehce změkla.
  4. Mezitím si připravíme zálivku smícháním všech ingrediencí (olej, ocet, med, sůl a pepř).
  5. Pokud chceme jídlo podávat v uzavíratelné sklenici, můžete ho vrstvit. První nalít na dno zálivku, na to dát bulgur a pak už jednotlivé ingredience (zálivka, bulgur, špenát, cibule, mrkev, kukuřice, rajčata, jablko, bazalka. Pokud podáváme klasicky na talíř, můžeme všechny ingredience vhodit na pánev a promíchat.

  • 5

    Celkové skóre

  • Hodnocení čtenáře: 7 Votes

Sdílet

Mohlo by se vám líbit...

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *

sedm − dva =