,

Bezlepkový limetkový koláč

Díky tomu, že můj synovec má bezlepkovou dietu, snažím se co nejvíce se zajímat o nové bezlepkové produkty. Když jsem od firmy Nutrifree dostala několik bezlepkových výrobků na vyzkoušení, neváhala jsem a zkusila upéct jednoduchý koláč.

POTŘEBUJEME

Těsto:

  • 225 g směsi na koláč Mix per Dolci (Nutrifree)
  • 110 g másla
  • 100 g třtinového cukru
  • 1 vejce
  • kůra z ½ citrónu

Krém:

  • 250 g mascarpone
  • 150 g plnotučného tvarohu
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 100 g třtinového cukru
  • šťáva z 1 limetky
  • kůra z 1 limetky

Na ozdobu:

  • plátky kokosu
  1. Máslo si rozpusťte, smíchejte s třtinovým cukrem a přidejte do bezlepkové směsi na koláč. Vše důkladně promíchejte a přidejte vejce a kůru. Vzniklé těsto dejte do fólie a minimálně na půl hodiny do lednice vychladit.
  2. Mezitím si připravte náplň tak, že všechny suroviny  na krém ušleháte v robotu. Dejte si pozor, šlehejte jen krátce, aby mascarpone nezačalo řídnout.
  3. Po uplynutí doby na vychlazení si mezi pečícím papírem nebo potravinovou fólii rozválejte těsto. Formu na koláč si vymažte máslem a vysypte trochou bezlepkové směsi.
  4. Těsto dejte do formy a pečte bez náplně na 180 stupňů 6 minut. Poté vyndejte z trouby a naplňte krémem. Koláč pečte na 170 stupňů 15-20 minut. Posledních 5 minut koláč sledujte, aby vám krém nevytekl z formy.
  5. Koláč nechte úplně vychladnout a podávejte s plátky kokosu.
  • 5

    Celkové skóre

  • Hodnocení čtenáře: 6 Votes

Sdílet

Mohlo by se vám líbit...

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *

eighteen + six =