Bezový sirup

Sezóna bezu je právě v plném proudu. Už jste zkoušeli domácí bezový sirup? Pokud ne, vyzkoušejte můj rychlý recept. Hotový sirup pak stačí zalít perlivou vodou, zasypat kostkami ledu a osvěžující letní drink je na světě 🙂

POTŘEBUJEME

  • 25 květů černého bezu
  • 1,8 litru převařené vody
  • 1,8 kg třtinového cukru
  • šťáva ze 2 citrónů
  • 30 g kyseliny citrónové
  1. Převařenou vodu necháme vychladnout a vložíme do ní květy černého bezu tak, aby byly všechny ponořené. Necháme do druhého dne louhovat ( minimálně 12 hodin).
  2. Přes plátno scedíme vodu do hrnce. Přidáme třtinový cukr, šťávu z citrónů a kyselinu. Směs mírně zahříváme (max. na 30 stupňů) do rozpuštění cukru.
  3. Sirup přelijeme do sklenic. Uchováváme v chladu.
  • 5

    Celkové skóre

  • Hodnocení čtenáře: 2 Votes

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *