,

Bezlepkové čokoládové brownies

Brownies jsou naprosto jedinečná záležitost. Když jsou k tomu ještě bezlepkové, o to je moje radost z tohoto receptu ještě větší. Na zdobení můžete použít naprosto cokoli. Já k čokoládovým dezertům ráda páruji maliny, protože jejich kyselost se krásně snoubí s chutí sladké čokolády.

POTŘEBUJEME

Korpus:

  • 120 g hořké čokolády (nejlépe 70 %)
  • 60 g másla
  • 2 vejce
  • 180 g cukru (60 g kokosového cukru, 120 g třtinového cukru)
  • několik kapek vanilkového extraktu
  • 30 g mandlové mouky
  • 10 g kvalitního kakaa
  • špetka himalájské soli

Krém:

  • 100 g mléčné čokolády
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce Grand Marnier

Na ozdobu:

  • lyofilizované maliny
  • plátkové mandle
  • čokoládové hobliny

 

  1. Ve vodní lázni si rozpustíme hořkou čokoládu s máslem. Mezitím si v robotu vyšleháme vejce s cukrem, špetkou soli a vanilkovým extraktem. Čokoládovou směs necháme trochu zchladnout a poté přimícháme do vyšlehaných vajec. Nakonec zlehka zamícháme s mandlovou moukou a přesetým kakaem.
  2. Dortovou formu o velikosti 18 cm si vymažeme máslem a dno vyložíme pečícím papírem (boky formy můžeme ještě vysypat mandlovou moukou). Těsto nalijeme do dortové formy. Pečeme na 180 stupňů 30 – 40 minut.
  3. Než se nám dort upeče, připravíme si krém. Ve vodní lázni si rozpustíme mléčnou čokoládu, Grand Marnier a smetanu ke šlehání. Při rozpouštění stále mícháme, krásně se nám obě suroviny spojí a vytvoří hladký krém.
  4. Na vychladlý korpus natřeme krém a dort ozdobíme nadrcenými lyofilizovanými malinami (některé můžeme použít celé), plátkovými mandlemi a čokoládovými hoblinami.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *

two × 3 =