,

RECEPT | TĚSTOVINY S RICOTTOU A AVOKÁDEM

Avokádo mám tak ráda, že bych si ho nejraději dala do každého jídla. Do každého se ale nehodí, což není případ těchto těstovin. Právě avokádo v nich bude spolu s bazalkovým pestem, parmazánem, sušenými rajčaty a anglickou slaninou dokolane ladit a celkový výsledek pokrmu si rozhodně užijete.

Potřebujeme:
  • 250 g těstovin (v případě bezlepkové diety použijte bezlepkové těstoviny)
  • 1 hrst lístků bazalky
  • 1 malá hrst ořechů (piniové, vlašské, kešu)
  • šťáva z půlky limety
  • 1 avokádo ready to eat (oloupané a odpeckované)
  • 1 stroužek česneku
  • 3–4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce ricotty
  • 50 g nastrouhaného parmazánu + několik hoblinek na ozdobu
  • 50 g anglické slaniny
  • 3 sušená rajčata (naložená v oleji)
  • sůl, mletý pepř
Postup:
  1. Těstoviny si uvaříme podle návodu.
  2. Do blenderu si dáme bazalku, ořechy, šťávu z limety, avokádo, česnek, olivový olej, ricottu, sůl a pepř a vše důkladně promixujeme na pesto.
  3. Uvařené těstoviny smícháme s avokádovým pestem, přidáme nakrájená rajčata a nastrouhaný parmazán. Opatrně vše promícháme.
  4. Na pánvi si vysmažíme na kostičky pokrájenou slaninu.
  5. Těstoviny dáme do krabičky nebo na talíř a posypeme hoblinkami parmazánu a opečenou slaninou.
Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *