RECEPT | VANILKOVÉ ROHLÍČKY

Na Vánoce by rozhodně doma neměly chybět vanilkové rohlíčky, které jsou jedním z nejčastějších a nejoblíbenějších druhů cukroví. Já je miluji pro jejich jednoduchost a vůni. Do moučkového cukru na obalení doporučuji přidat semínka z vanilky, ať je chuť i vůně rohlíčků ještě intenzivnější.

Potřebujeme:
  • 220 g hladké mouky
  • 120 g másla
  • 70 g cukru moučka
  • 70 g mletých vlašských oříšků
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 žloutek
Na dokončení:
  • moučkový cukr

Postup:
  1. Na vál si dáme hladkou mouku, máslo nakrájené na kostičky, cukr, mleté oříšky, vanilkový cukr a žloutek. Vše rychle zpracujeme a dáme těsto do potravinové fólie přes noc odležet do lednice.
  2. Těsto si dáme na vál a vyválíme z něj dlouhý váleček. Poté si ho nakrájíme na kousky o váze cca 6 g. V ruce pak tvarujeme rohlíčky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Rohlíčky pečeme na 175 stupňů 10-12 minut (měly by jen lehce zezlátnout).
  4. Mezitím si připravíme do mísy prosátý moučkový cukr. Můžete si do něj přidat i semínka z vanilky.
  5. Upečené rohlíčky necháme cca 3 minuty odpočinout a poté je obalíme v moučkovém cukru.

Recept najdete také na mém Instagramu.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *