RECEPT | BRAMBOROVÉ RÖSTI S TUŇÁKOVÝM KRÉMEM
Máme před sebou spoustu svátečních dnů, tak jsem pro vás vymyslela i jeden sváteční recept. Neznamená to ale, že v kuchyni strávíte spoustu času. Naopak, tento recept je hotový za chvilku a myslím, že s ním určitě všechny překvapíte. Ať už si ho připravíte jako předkrm na Vánoce, nebo jako pohoštění na Silvestra, uvidíte, že budete nadšení.
Na rösti:
- 300 g brambor
- 3-4 lžičky bramborového škrobu
- přepuštěné máslo na smažení
- sůl
Na tuňákový krém:
- 130 g tuňáka ve vlastní šťávě Calvo Zero
- 80 g krémového sýra
- 1 lžíce nasekaných bylinek
- sůl, pepř
Na pažitkový krém:
- 100 g krémového sýra
- 1 lžíce nasekané pažitky
- sůl
Na dokončení:
- čerstvé bylinky
- nasekané pistácie
Postup:
- Brambory si oloupeme, nastrouháme nahrubo, osolíme (zhruba ½ lžičky) a necháme 5 minut odstát. Poté z brambor vymačkáme přebytečnou tekutinu (nejlépe přes plátno). Brambory opět trochu osolíme a smícháme s bramborovým škrobem. Na pánvi si rozpálíme přepuštěné máslo a smažíme na něm z obou stran bramborové rösti (tvoříme placičky zhruba o velikosti 4-5 cm).
- Do vyšší misky si dáme tuňáka (dobře okapeme šťávu), krémový sýr, bylinky, sůl a pepř. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem do hladkého krému. Krém si dáme do zdobicího sáčku a vložíme vychladit do lednice.
- Mezitím si připravíme pažitkový krém. Sýr si smícháme s nasekanou pažitkou a osolíme ho podle chuti. Také ho dáme do zdobicího sáčku.
- Vychladlé rösti ozdobíme tuňákovým a pažitkovým krémem. Nakonec můžete rösti ozdobit nějakou čerstvou bylinkou nebo různými výhonky a posypat nasekanými pistáciemi.
Tento příspěvek vznikl ve spolupráci se značkou Calvo.