,

RECEPT | SLAVNOSTNÍ BRAMBOROVÉ RÖSTI S TUŇÁKOVÝM KRÉMEM

Máme před sebou spoustu svátečních dnů, tak jsem pro vás vymyslela i jeden sváteční recept. Neznamená to ale, že v kuchyni strávíte spoustu času. Naopak, tento recept je hotový za chvilku a myslím, že s ním určitě všechny překvapíte. Ať už si ho připravíte jako předkrm na Vánoce, nebo jako pohoštění na Silvestra, uvidíte, že budete nadšení.

Na rösti:

  • 300 g brambor 
  • 3 – 4 lžičky bramborového škrobu
  • přepuštěné máslo na smažení
  • sůl

Na tuňákový krém:

  • 130 g tuňáka ve vlastní šťávě Calvo Zero
  • 80 g krémového sýra
  • 1 lžíce nasekaných bylinek
  • sůl, pepř

Na pažitkový krém:

  • 100 g krémového sýra
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • sůl

Na dokončení:

  • čerstvé bylinky
  • nasekané pistácie
  1. Brambory si oloupeme, nastrouháme nahrubo, osolíme (zhruba ½ lžičky) a necháme 5 minut odstát. Poté z brambor vymačkáme přebytečnou tekutinu (nejlépe přes plátno). Brambory opět trochu osolíme a smícháme s bramborovým škrobem. Na pánvi si rozpálíme přepuštěné máslo a smažíme na něm z obou stran bramborové rösti (tvoříme placičky zhruba o velikosti 4-5 cm). 
  2. Do vyšší misky si dáme tuňáka (dobře okapeme šťávu), krémový sýr, bylinky, sůl a pepř. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem do hladkého krému. Krém si dáme do zdobicího sáčku a vložíme vychladit do lednice.
  3. Mezitím si připravíme pažitkový krém. Sýr si smícháme s nasekanou pažitkou a osolíme ho podle chuti. Také ho dáme do zdobicího sáčku.
  4. Vychladlé rösti ozdobíme tuňákovým a pažitkovým krémem. Nakonec můžete rösti ozdobit nějakou čerstvou bylinkou nebo různými výhonky a posypat nasekanými pistáciemi.

Tento příspěvek vznikl ve spolupráci se značkou Calvo.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *