RECEPT | SLANÝ KOLÁČ S JARNÍ CIBULKOU

Mrkvový korpus jsem si zamilovala nejen na přípravu tohoto slaného koláče, ale i na přípravu slaných tartaletek. Náplň si navíc můžete hodně upravit podle vašich chuťových pohárků. Určitě ale tento koláč vyzkoušejte. Skvělý je třeba na párty nebo na grilovačku.

Na korpus:
  • 2 vejce 
  • 70 g olivového oleje
  • 120 g jemně nastrouhané mrkve
  • 100 g ovesných vloček (rozemletých)
  • 140 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • máslo na vymazání formy
Na náplň:
  • 100 g pancetty (případně slaniny)
  • 1 červená cibule
  • 3 jarní cibulky
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 125 g mozzarelly
  • 200 ml mléka
  • 2 vejce
  • sůl
  • pepř
Postup:

1.  Vejce si vyklepneme do misky, přidáme olivový olej a pomocí metličky prošleháme. Přidáme ovesné vločky, mouku a prášek do pečiva. Mrkev si nastrouháme pomocí tyčového mixéru MultiQuick od Braunu a přidáme k těstu. Těsto vypracujeme ručně na vále. Pokud se vám zdá těsto lepivé, přidejte trošku mouky. 
2. Troubu si předehřejeme na 170 stupňů.
3. Formu na quiche (ideální je o průměru cca 24-26 cm) si vymažeme máslem. Těsto si pomocí válečku vyválíme a přeneseme do formy. Okraje by měly být zároveň s hranou formy. Těsto dáme péct na 10 minut do trouby.


4. Na pánev si dáme kostičky pancetty a vysmažíme je do zlatova. Přidáme nadrobno nakrájenou červenou cibuli a restujeme do zlatova. Poté do pánvičky dáme třtinový cukr a necháme směs zkaramelizovat. Nakonec už jen do pánve vhodíme nakrájenou jarní cibulku, kterou restujeme už jen minutu. Hotovou směs dáme na předpečené těsto a přidáme nastrouhanou mozzarellu.
5. Do misky si dáme mléko, vajíčka, sůl a pepř a vše pomocí metličky prošleháme. Tuto náplň nalijeme na předpečený korpus a dáme do trouby dopéct na 15-20 minut.

Tento příspěvek vznikl ve spolupráci se značkou Braun.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *