RECEPT | SLANÝ KOLÁČ S JARNÍ CIBULKOU
Mrkvový korpus jsem si zamilovala nejen na přípravu tohoto slaného koláče, ale i na přípravu slaných tartaletek. Náplň si navíc můžete hodně upravit podle vašich chuťových pohárků. Určitě ale tento koláč vyzkoušejte. Skvělý je třeba na párty nebo na grilovačku.
Na korpus:
- 2 vejce
- 70 g olivového oleje
- 120 g jemně nastrouhané mrkve
- 100 g ovesných vloček (rozemletých)
- 140 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- máslo na vymazání formy
Na náplň:
- 100 g pancetty (případně slaniny)
- 1 červená cibule
- 3 jarní cibulky
- 1 lžička třtinového cukru
- 125 g mozzarelly
- 200 ml mléka
- 2 vejce
- sůl
- pepř
Postup:
1. Vejce si vyklepneme do misky, přidáme olivový olej a pomocí metličky prošleháme. Přidáme ovesné vločky, mouku a prášek do pečiva. Mrkev si nastrouháme pomocí tyčového mixéru MultiQuick od Braunu a přidáme k těstu. Těsto vypracujeme ručně na vále. Pokud se vám zdá těsto lepivé, přidejte trošku mouky.
2. Troubu si předehřejeme na 170 stupňů.
3. Formu na quiche (ideální je o průměru cca 24-26 cm) si vymažeme máslem. Těsto si pomocí válečku vyválíme a přeneseme do formy. Okraje by měly být zároveň s hranou formy. Těsto dáme péct na 10 minut do trouby.
4. Na pánev si dáme kostičky pancetty a vysmažíme je do zlatova. Přidáme nadrobno nakrájenou červenou cibuli a restujeme do zlatova. Poté do pánvičky dáme třtinový cukr a necháme směs zkaramelizovat. Nakonec už jen do pánve vhodíme nakrájenou jarní cibulku, kterou restujeme už jen minutu. Hotovou směs dáme na předpečené těsto a přidáme nastrouhanou mozzarellu.
5. Do misky si dáme mléko, vajíčka, sůl a pepř a vše pomocí metličky prošleháme. Tuto náplň nalijeme na předpečený korpus a dáme do trouby dopéct na 15-20 minut.
Tento příspěvek vznikl ve spolupráci se značkou Braun.