, ,

RECEPT | SALÁT S ČERVENOU ŘEPOU, ČOČKOU A SÝREM FETA

Pokud jste při vaření doposud nesáhli po černé čočce, mám pro vás důvod, proč ji tentokrát vyzkoušet. A tím je recept na tento úžasný salát, kde právě čočka hraje hlavní roli společně s červenou řepou a sýrem feta. Kombinace všech jeho chutí je návyková, což rozhodně nevadí, protože v salátu nenajdete nic, co byste si pravidelně nemohli vychutnávat.

Na 2 porce:

  • 100 g černé čočky beluga (v neuvařeném stavu)
  • 100 g mixu salátů
  • ½ červené cibule
  • 6 cherry rajčat
  • ¼ salátové okurky
  • 1 uvařená červená řepa
  • 80 g sýru feta
  • najemno nasekané bylinky (např. máta, šalvěj, estragon)

Na zálivku:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce balzamikového octa Aceto Balsamico di Modena Bzenec
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Čočku si uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladnout.
  2. Připravíme si zálivku. V misce smícháme olivový olej, balzamikový ocet, med, dijonskou hořčici a zálivku podle vlastní chuti osolíme a opepříme. 
  3. V misce si smícháme zálivku s mixem salátů, přidáme na tenká půlkolečka nakrájenou cibuli, na půlky nakrájená rajčata a na půlkolečka nakrájenou okurku. 
  4. Salát naservírujeme do hlubokého talíře, přidáme na plátky nakrájenou vařenou řepu, přidáme čočku, nadrobený sýr feta a nasekané bylinky.

Tento recept vznikl ve spolupráci se značkou Bzenec.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *