RECEPT | QUESADILLA S TRHANÝM MASEM A CHEDDAREM

Mám tu pro vás moje oblíbené tortilly, tentokrát v mexickém stylu. Jde o úžasnou kombinaci hovězího masa a cheddaru, kterou bude milovat úplně každý. Takže pokud nevíte, co připravit k obědu vybíravým strávníkům, tato quesadilla je trefa do černého.

Na trhané maso:

  • 750 g hovězího masa (např. karabáčku)
  • 1 lžíce přepuštěného másla (příp. řepkového oleje)
  • 2 šalotky
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 150 ml vody
  • sůl
  • pepř

Na dokončení:

  • tortilly
  • cheddar
  • rajčata
  • klíčky
  • přepuštěné máslo

  1. Maso si nakrájíme na 3-4 kusy, okořeníme ho, osolíme a opepříme. Poté ho na pánvi nebo přímo v litinovém hrnci na přepuštěném másle zprudka orestujeme ze všech stran.
  2. Maso přendáme do litinového hrnce, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a přilijeme vodu. Maso dáme do trouby a na 150 stupňů ho pečeme 4-6 hodin (záleží na typu a velikosti masa). Průběžně ho zkoušíme, a když se nám začne už rozpadat a bude už hezky měkké, tak ho z trouby vyndáme.
  3. Maso si pomocí vidličky natrháme a smícháme s výpekem, který nám vznikl. 
  4. Teď už si jen připravíme tortillu, na kterou dáme vrstvu nastrouhaného cheddaru. Poté dáme vrstvu trhaného masa, kterou opět pokryjeme nastrouhaným cheddarem a přiklopíme druhou tortillou.
  5. Na pánvičku si dáme půl lžičky přepuštěného másla a opékáme na něm tortillu z obou stran. Když je hezky zlatavá a sýr je uvnitř již rozteklý, můžeme ji z pánve vyndat na prkénko a nakrájíme ji na šestiny.
  6. Nakonec tortillu ozdobíme nakrájenými rajčaty a klíčky.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *