RECEPT | PODZIMNÍ PERNÍK

Zpříjemněte si podzimní chmurné dny a upečte si tento voňavý a vláčný perník se švestkovými povidly, mléčnou čokoládou a pistáciemi. Místo povidel si ho můžete promazat třeba vaší oblíbenou marmeládou a posypat ho jakýmikoli jinými oříšky či ovocem.

Na perník:

  • 400 g polohrubé mouky
  • 300 g moučkového cukru
  • 1 prášek do perníku
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 dcl mléka
  • 1 dcl slunečnicového oleje
  • 4 lžíce švestkových povidel
  • 1 lžička perníkového koření

Na dokončení:

  • švestková povidla
  • mléčná čokoláda
  • pistácie
  • maliny

Postup:

  1. V misce promícháme mouku, cukr, prášek do perníku, prášek do pečiva, kakao a perníkové koření.
  2. Nakonec přidáme vejce, mléko, olej, švestková povidla a důkladně promícháme.
  3. Perník můžeme nalít do máslem vymazané a polohrubou moukou vysypané formy o rozměru zhruba 35×25 cm (těsto lijeme zhruba do poloviny výšky formy, hodně v troubě vyběhne).
  4. Pečeme na 175 stupňů 35-40 minut.
  5. Vychladlý perník prořízneme a promažeme švestkovými povidly.
  6. Nakonec ho rozkrájíme na řezy, polijeme rozpuštěnou mléčnou čokoládou, posypeme nasekanými pistáciemi a ozdobíme malinami.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *