RECEPT | PISTÁCIOVÝ KORPUS

Tento lahodný pistáciový korpus si zamilujete. Ideální je, když si ho připravíte do formy o velikosti 18-22 cm. Krásně si ho poté můžete proříznout na dva nebo tři pláty a vytvořit z něj krásný dort. Protože je korpus hutnější, hodí se k němu trošku odlehčený krém. Ideální je třeba tvarohový s citrónovou kůrou.

  • 160 g pistáciové mouky
  • 160 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 3 bílky
  • špetka soli
  • 200 g cukru
  • 100 g másla + na vymazání formy
  • 70 g zakysané smetany
  • 140 ml mléka
  • polohrubá mouka na vysypání formy
  1. Dortovou formu si vymažeme máslem a vysypeme moukou.  
  2. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů na horký vzduch.
  3. Do mísy si prosejeme hladkou mouku s práškem do pečiva a jedlou sodou, přidáme pistáciovou mouku a vše promícháme. 
  4. Do robota dáme šlehat bílky se špetkou soli. Když začnou bělat, postupně přisypáváme cukr a vyšleháme z nich tuhý sníh.
  5. Poté si rozpustíme máslo a necháme ho zchladnout. V malé misce si rozmícháme zakysanou smetanu a mléko. 
  6. Všechny ingredience (kromě sněhu) smícháme už jen ručně metlou a nakonec pomocí stěrky lehce vmícháme sníh. 
  7. Pistáciové těsto nalijeme do připravené formy a pečeme cca 30-40 minut (záleží na velikosti formy). Po 30 minutách pečení zkusíme těsto otestovat špejlí. Pokud se na ni těsto nepřilepí, korpus je upečený.
Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *