RECEPT | PERNÍČKOVÉ CUPCAKES S ČOKOLÁDOVÝM KRÉMEM

Vím, že se mezi námi najdou i tací, kteří cukroví úplně nemusí. U nás třeba mnohem víc frčí perníčky než klasické cukroví. Pokud ale chcete zkusit ještě něco jiného, tyto perníčkové cupcakes s krémem z bílé čokolády mohou být skvělým vánočním dezertem.

Na cca 12–16 cupcakes:
  • 400 g polohrubé mouky
  • 300 g moučkového cukru
  • 1 prášek do perníku
  • ½ prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 dcl mléka
  • 1 dcl slunečnicového oleje
  • 4 lžíce švestkových povidel 
  • 2 lžičky koření na perníčky
Postup:
  1. V misce promícháme mouku, cukr, prášek do perníku, prášek do pečiva, kakao a perníkové koření.
  2. Nakonec přidáme vejce, mléko, olej, švestková povidla a důkladně promícháme.
  3. Těsto nalijeme do papírovým košíčků na muffiny, které jsme si vyskládali do kovové nebo silikonové muffinové formy. Těsto nalijeme zhruba do 2/3 košíčků.
  4. Pečeme na 175 stupňů 15–20 minut. Před vyndáním z trouby

Na krém z bílé čokolády:

Na ozdobu:

  • skořice
  • ozdobené perníčky
  1. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu. Mezitím si dáme šlehat mascarpone, stačí nám chvilka, jen aby bylo hezky hladké. V tuto chvíli vezmeme stěrku a pomocí stěrky do mascarpone zapracujeme rozpuštěnou čokoládu. Vzniklý krém dáme na chvíli do lednice, aby nám trošku zchladnul. Poté si ho zlehka promícháme a přendáme do zdobícího sáčku s kovovou zdoničkou. 
  2. Hotové cupcakes ozdobíme krémem, posypeme skořicí a ozdobenými perníčky. 

Tento recept vznikl ve spolupráci s e-shopem Cukrářům.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *