, ,

RECEPT | OPILÉ VIŠNĚ

Nejen, že těmito višněmi můžete polít vanilkovou zmrzlinu nebo je použít třeba do čokoládového dortu, ony jsou vynikající i samotné. Dejte si jen pozor na to, abyste ihned po požití necestovali autem, protože jsem množstvím Grand Marnier opravdu nešetřila.

POTŘEBUJEME

  • 1 kg vypeckovaných višní
  • ½ kg cukru
  • 200 ml Grand Marnier
  • několik kapek vanilkového extraktu
  1. Vypeckované višně prosypeme cukrem a necháme přes noc odležet.
  2. Druhý den višně s cukrem cca 15 minut provaříme a znovu necháme do druhého dne odležet.
  3. Třetí den slijeme šťávu a svaříme ji zhruba na polovinu (trvá to cca půl hodiny), aby byla hustá. Višně vrátíme do horké šťávy, přidáme Grand Marnier, vanilkový extrakt a horké je plníme do sklenic. Sklenice zavíčkujeme a na 5 minut otočíme dnem vzhůru.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *

11 + fourteen =