RECEPT | KÁVOVÁ PANNA COTTA
Kdo mě už nějakou tu dobu sleduje, tak ví, že už několik let píšu články pro Tchibo Blog. A neskutečně mě to baví. Nejvíce se asi zaměřuji na tvorbu nových receptů, ale často dostanu jako zadání napsat článek i z jiného soudku. Já pro změnu občas na těchto webových stránkách brouzdám a inspiruji se ostatními články. Tentokrát jsem se rozhodla vyzkoušet kávovou panna cottu podle jednoho z jejich článků. Panna cotta je jedním z mých nejoblíbenějších receptů, ale musím se přiznat, že kávovou jsem ještě nikdy neměla.
Ingredience (na 4 porce):
Na první vrstvu:
- 2,5 plátku želatiny
- 250 ml smetany ke šlehání
- 80 ml silné kávy
- 70 g třtinového cukru
- semínka z 1 vanilkového lusku
Na druhou vrstvu:
- 2 plátky želatiny
- 125 ml silné kávy
- 125 ml mléka
- 50 g čokolády s vysokým obsahem kakaa
- 60 g třtinového cukru
Postup:
- Začněte první vrstvou. Želatinu dejte do misky, zalijte studenou vodou a nechte cca 10 min nabobtnat.
- Smetanu, kávu, cukr a semínka z vanilkového lusku promíchejte v hrnci a ohřejte.
- Želatinu vyždímejte a vmíchejte do smetanové směsi. Míchejte, dokud se želatina nerozpustí.
- Směs rozlijte do 4 skleniček a dejte minimálně na 4 hodiny do lednice.
- Připravte druhou vrstvu. Želatinu opět zalijte vodou a nechte ji 10 minut nabobtnat.
- Do hrnce dejte zbylé 4 ingredience a zahřívejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí.
- Přidejte vyždímanou želatinu a míchejte, dokud se nerozpustí.
- Směsí dolijte zbytek skleniček a dejte opět na 4 hodiny do lednice.
Tento recept na kávovou panna cottu včetně postupových fotek najdete i na Tchibo Blogu.