RECEPT | QUICHE S DÝNÍ, FETOU A HOLLANDIA ČERSTVÝM SÝREM

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem s jogurtem od Hollandie je lahodný slaný koláč, který v sobě spojuje jemnou nasládlost pečené dýně s výraznou chutí sýra feta a krémovou hebkostí čerstvého sýra s jogurtem. Křehké těsto tvoří ideální základ pro zeleninovou náplň, která je díky jogurtovému sýru lehká, ale přesto bohatá a sytá. 

Ingredience (forma cca 23 cm):
  • křehké těsto na koláče
  • 15 g másla
  • 1 šalotka, jemně nakrájená
  • cca 300 g dýně nakrájené na kostky (1–2 cm)
  • cca 125 g čerstvého baby špenátu
  • 3 vejce
  • 125 g Hollandia čerstvého sýra s jogurtem
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 60 g sýra feta, nahrubo rozdrobeného
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • špetka muškátového oříšku
Postup:
  1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Formu na koláč vyložíme křehkým těstem, propícháme vidličkou a předpečeme 10–12 minut, poté necháme lehce vychladnout.
  2. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme šalotku a krátce orestujeme. Přidáme dýni a opečeme ji 7–8 minut, dokud nezačne měknout. Vmícháme špenát, necháme jen zavadnout a odstavíme.
  3. V míse rozšleháme vejce se smetanou, vmícháme Hollandia čerstvý sýr s jogurtem. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  4. Na předpečené těsto rozprostřeme zeleninovou směs, zalijeme připravenou vaječno-sýrovou náplní a navrch posypeme rozdrobenou fetu.
  5. Pečeme cca 35 minut, dokud náplň nezpevní. Pokud povrch rychle zlátne, přikryjeme alobalem.
  6. Necháme mírně vychladnout, poté podáváme.
Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *