RECEPT | PISTÁCIOVÉ CUKROVÍ S BÍLOU ČOKOLÁDOU A MARACUJOU
Pistáciové cukroví s bílou čokoládou a maracujou je sladká varianta, která zaujme na první pohled i ochutnání. Křehký základ ze sušenek a mandlové mouky doplňuje jemná bílá čokoláda, zatímco svěží Maracuja Yuzu dodává nečekaný exotický kontrast. Na závěr se cukroví obalí v pistáciích a zalije vrstvou bílé čokolády – výsledkem je luxusní vánoční pochoutka, která rozhodně nezapadne mezi tradičními kousky.
Ingredience
Těsto:
- 150 g máslových nebo karamelových sušenek
- 125 g mandlové mouky
- 100 ml smetany ke šlehání (30 %)
- 250 g bílé čokolády
Náplň:
- Maracuja Yuzu
Na dokončení:
- nasekané pistácie na obalení
- 130 g bílé čokolády na dokončení
Postup:
- Sušenky rozmixujeme nebo rozdrtíme najemno. Přidáme mandlovou mouku a promícháme.
- V rendlíku zahřejeme smetanu téměř k varu. Sundáme z plotny, přidáme 250 g bílé čokolády a mícháme, dokud nevznikne ganache.
- Ganache nalijeme do směsi sušenek a mandlové mouky. Promícháme, dokud se vše nespojí v kompaktní těsto. Pokud je směs příliš měkká, přidáme trochu sušenek.
- Z těsta tvoříme kuličky (cca 20 g), obalíme je v pistáciích a dáme na talířek nebo plech.
- Do středu každé kuličky uděláme malý důlek (ideálně pomocí druhého konce vařečky) a naplníme ho maracujou od Yuzu.
- Rozehřejeme 125 g bílé čokolády a do dírky dáme bílou čokoládu.
- Necháme vychladit v lednici alespoň 3 hodiny, ideálně přes noc.
Videorecept najdete na mém Instagramu.



