RECEPT | PISTÁCIOVÉ CUKROVÍ S BÍLOU ČOKOLÁDOU A MARACUJOU

Pistáciové cukroví s bílou čokoládou a maracujou je sladká varianta, která zaujme na první pohled i ochutnání. Křehký základ ze sušenek a mandlové mouky doplňuje jemná bílá čokoláda, zatímco svěží Maracuja Yuzu dodává nečekaný exotický kontrast. Na závěr se cukroví obalí v pistáciích a zalije vrstvou bílé čokolády – výsledkem je luxusní vánoční pochoutka, která rozhodně nezapadne mezi tradičními kousky.

Ingredience
Těsto:

  • 150 g máslových nebo karamelových sušenek
  • 125 g mandlové mouky
  • 100 ml smetany ke šlehání (30 %)
  • 250 g bílé čokolády

Náplň:

  • Maracuja Yuzu

Na dokončení:

  • nasekané pistácie na obalení
  • 130 g bílé čokolády na dokončení

Postup:

  1. Sušenky rozmixujeme nebo rozdrtíme najemno. Přidáme mandlovou mouku a promícháme.
  2. V rendlíku zahřejeme smetanu téměř k varu. Sundáme z plotny, přidáme 250 g bílé čokolády a mícháme, dokud nevznikne ganache.
  3. Ganache nalijeme do směsi sušenek a mandlové mouky. Promícháme, dokud se vše nespojí v kompaktní těsto. Pokud je směs příliš měkká, přidáme trochu sušenek.
  4. Z těsta tvoříme kuličky (cca 20 g), obalíme je v pistáciích a dáme na talířek nebo plech.
  5. Do středu každé kuličky uděláme malý důlek (ideálně pomocí druhého konce vařečky) a naplníme ho maracujou od Yuzu.
  6. Rozehřejeme 125 g bílé čokolády a do dírky dáme bílou čokoládu.
  7. Necháme vychladit v lednici alespoň 3 hodiny, ideálně přes noc.

Videorecept najdete na mém Instagramu.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *