RECEPT | KEFÍROVÉ VAFLE

Kefírové vafle jsou ideální pro ty, co hledají recept na něco jednoduchého, ale chuťově vyjímečného. Kefír jim dodává vláčnost a lehkost, díky čemuž zůstávají měkké i po vychladnutí. Skvěle se hodí jak na víkendový brunch, tak na rychlou snídani ve všední den. Vyzkoušejte je jako já se zkaramelizovanými meruňkami, s tvarohem a zakysanou smetanou nebo si na ně naservírujte přesně to, co máte rádi vy. 

Ingredience na vafle:
  • 250 ml kefíru
  • 2 vejce
  • 50 g másla
  • 100 g polohrubé mouky
  • 100 g hladké mouky
  • 40 g třtinového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ½ lžičky jedlé sody
  • špetka soli
Ingredience na dokončení:
  • meruňky
  • máslo
  • cukr
  • zakysaná smetana, jemný tvaroh
Postup:
  1. V míse vyšlehejte kefír, vejce a rozpuštěné máslo.
  2. V druhé míse smíchejte mouky, cukr, prášek do pečiva, sodu a sůl.
  3. Postupně přidejte suché ingredience k mokrým a jen krátce promíchejte – těsto by mělo zůstat lehce hrudkovité, aby byly vafle nadýchané.
  4. Rozpalte vaflovač.
  5. Nalijte přiměřené množství těsta (cca ¾ naběračky na jednu vafli) a pečte 3–5 minut dozlatova.
  6. Na pánvi rozpusťte lžičku másla, přidejte na kostičky nakrájené meruňky a několik minut restujte. Když začnou měknout, přidejte lžíci třtinového cukru a nechte zkaramelizovat.

Video návod najdete na mém Instagramu.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *