,

RECEPT | DOMÁCÍ PIŠKOTY

Piškoty jsou součástí dětství každého z nás. Pokud máte doma malé ratolesti, které také milují tuto křupavou dobrotu, udělejte to jejich dětství ještě příjemnější. Připravte jim domácí piškoty pokaždé, když na ně dostanou chuť, protože čerstvé chutnají úplně nejlépe. Můžete je použít do tiramisu, do poháru nebo třeba jako základ nepečeného dortu.

Na cca 25 piškotů:
  • 4 vejce
  • 130 g krystalového cukru
  • 135 g hladké mouky
  • 20 g kukuřičného škrobu
  • moučkový cukr na posypání

POSTUP:

  1. Předehřejte si troubu na 175 stupňů (horkovzduch). 
  2. Plech si vyložte pečicím papírem. 
  3. Oddělte si bílky a žloutky. Do mísy od robota dejte žloutky a polovinu cukru. Vyšlehejte do světlé pěny (trvá to 3-5 minut) a přendejte si žloutkovou pěnu do jiné mísy.
  4. Mísu od robota si důkladně vymyjte a dejte do ní bílky, které začněte šlehat na vysokou rychlost. Když nám začnou bílky světlat, začněte přisypávat cukr. Šlehejte, dokud se cukr nerozpustí a nevznikne vám tuhý sníh. 
  5. Žloutkovou směs jemně vmíchejte do bílkového sněhu. Pak přidejte mouku a škrob a přes síto prosejte do mísy. Opatrně vše pomocí stěrky promíchejte.
  6. Těsto dejte do sáčku, u kterého na konci ustřihněte větší díru. Na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte piškoty dlouhé cca 10 cm. 
  7. Nakonec je posypte moučkovým cukrem, nechte cca 5 minut zaschnout a dejte je péct do trouby. Pečeme do zlatova cca 13-15 minut. 
  8. Piškoty nechte vychladnout. 

Videonávod najdete na mém Instagramu.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *