RECEPT | DATLOVÝ SNACK S PISTÁCIOVÝM KRÉMEM A ČOKOLÁDOU
Pokud hledáte rychlý, ale přitom luxusně chutnající snack, tenhle recept si zamilujete. Sladké datle potřené jemným pistáciovým krémem, přelité kvalitní čokoládou a posypané křupavými pistáciemi a lyofilizovanými malinami vytvářejí dokonalou kombinaci chutí i textur. Připravíte je během chvilky, nepečou se a vypadají jako malý dezert z cukrárny – ideální jako pohoštění pro návštěvy nebo jako zdravá dobrota dětem do školy.
Ingredience (cca 12–15 kousků):
- 300 g sušených datlí (nejlépe Medjool)
- 4–5 lžic pistáciového krému
- 150 g mléčné nebo hořké čokolády
- hrst nasekaných pistácií
- hrst lyofilizovaných malin
Postup:
- Datle vypeckujeme a rozložíme na plech vyložený pečicím papírem – vždy tři vedle sebe, aby vytvořily kolečko.
- Přikryjeme je dalším kusem pečicího papíru a pomocí válečku je rozválíme do placičky.
- Každý datlový základ potřeme pistáciovým krémem.
- Přelijeme rozpuštěnou čokoládou a rovnoměrně rozetřeme.
- Posypeme nasekanými pistáciemi a kousky lyofilizovaných malin.
- Dáme do lednice ztuhnout alespoň na 1 hodinu.
- Nakrájíme na menší kousky nebo necháme celé „placky“ a podáváme jako rychlou sladkou svačinku.
Video návod najdete na mém Instagramu.