RECEPT | DATLOVÝ SNACK S PISTÁCIOVÝM KRÉMEM A ČOKOLÁDOU

Pokud hledáte rychlý, ale přitom luxusně chutnající snack, tenhle recept si zamilujete. Sladké datle potřené jemným pistáciovým krémem, přelité kvalitní čokoládou a posypané křupavými pistáciemi a lyofilizovanými  malinami vytvářejí dokonalou kombinaci chutí i textur. Připravíte je během chvilky, nepečou se a vypadají jako malý dezert z cukrárny – ideální jako pohoštění pro návštěvy nebo jako zdravá dobrota dětem do školy.

Ingredience (cca 12–15 kousků):
  • 300 g sušených datlí (nejlépe Medjool)
  • 4–5 lžic pistáciového krému
  • 150 g mléčné nebo hořké čokolády
  • hrst nasekaných pistácií
  • hrst lyofilizovaných malin
Postup:
  1. Datle vypeckujeme a rozložíme na plech vyložený pečicím papírem – vždy tři vedle sebe, aby vytvořily kolečko.
  2. Přikryjeme je dalším kusem pečicího papíru a pomocí válečku je rozválíme do placičky.
  3. Každý datlový základ potřeme pistáciovým krémem.
  4. Přelijeme rozpuštěnou čokoládou a rovnoměrně rozetřeme.
  5. Posypeme nasekanými pistáciemi a kousky lyofilizovaných malin.
  6. Dáme do lednice ztuhnout alespoň na 1 hodinu.
  7. Nakrájíme na menší kousky nebo necháme celé „placky“ a podáváme jako rychlou sladkou svačinku.

Video návod najdete na mém Instagramu.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *