RECEPT | CIBULOVÉ KROUŽKY S PARMAZÁNEM

Křupavé cibulové kroužky s parmazánem jsou dokonalým spojením jednoduchosti a gurmánského zážitku. Skvěle se hodí jako stylový předkrm, příloha ke grilovanému masu nebo jen tak jako pochutina večer k televizi.

Ingredience:
  • 1-2 bílé cibule
  • 80 g nastrouhaného parmazánu (ideálně čerstvě nastrouhaného)
  • olivový olej ve spreji (nebo lehce potřít mašlovačkou)
  • koření podle chuti (doporučuji uzenou papriku, sušený česnek, italské bylinky nebo chilli)
Postup:
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky (nejlépe na mandolíně, cca 3-4 mm). Oddělíme jednotlivé kroužky.
  2. Na plech s pečicím papírem vytvoříme z parmazánu malé hromádky (mírně je rozprostřeme – cca 1 lžíce na jednu porci).
  3. Na každou hromádku položíme jeden kroužek cibule a lehce jej zatlačíme do sýra.
  4. Kroužky postříkáme olivovým olejem a posypeme zvoleným kořením.
  5. Pečeme v předehřáté troubē na 200 °C (horkovzduch) cca 12-15 minut, dokud okraje nezezlátnou a parmazán nebude křupavý.
  6. Necháme chvíli vychladnout – kroužky během chladnutí jestē více zkřupnou.

Tip na dip: Skvělý je k tomu bylinkový dip – smícháme zakysanou smetanu, lžičku citronové šťávy, sůl, pepř a čerstvé nebo sušené bylinky.

Na mém Instagramu najdete i videorecept.

Recept najdete i na mém YouTube kanále:

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *