RECEPT | TORTILLY S PEČENOU ZELENINOU A KUŘECÍM MASEM
Buďte v kuchyni opravdu jen na skok, s tímto receptem si během chvíle vychutnáte lahodnou večeři nebo si připravíte oběd do krabičky třeba do práce. U nás jsou tortilly obecně velmi oblíbené a často je doma děláme, ale tyto tortilly s pečenou zeleninou, kuřecím masem a parmazánem jsou poslední dobou ta nejlahodnější varianta. Schválně je zkuste a dejte mi vědět, jak vám chutnaly.
Potřebujeme:
- 8 tortill Antica Cantina průměr 20 cm
- 400 g kuřecích prsou
- 100 g anglické slaniny
- 4-5 sušených rajčat (naložených v oleji)
- 70 g strouhaného parmazánu
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 3 střední červené cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- 1/2 lžičky bylinkové soli
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- sůl
Postup:
- Zeleninu a kuřecí maso dáme na plech, přidáme olivový olej, koření a vložíme do trouby. Po patnácti minutách posypeme parmazánem a ještě dopečeme.
- Tortillu potřeme oblíbeným dresinkem, přidáme pečenou zeleninu s masem a zabalíme.
- Pak už jen zapečeme v kontaktním grilu.
Tip: Já si nezapečené tortilly dávám do lednice a zapeču si je třeba až druhý den k obědu.
Tento recept vznikl ve spolupráci s Antica Cantina.