,

RECEPT | TORTILLY S PEČENOU ZELENINOU A KUŘECÍM MASEM

Buďte v kuchyni opravdu jen na skok, s tímto receptem si během chvíle vychutnáte lahodnou večeři nebo si připravíte oběd do krabičky třeba do práce. U nás jsou tortilly obecně velmi oblíbené a často je doma děláme, ale tyto tortilly s pečenou zeleninou, kuřecím masem a parmazánem jsou poslední dobou ta nejlahodnější varianta. Schválně je zkuste a dejte mi vědět, jak vám chutnaly.

Potřebujeme:
  • 8 tortill Antica Cantina průměr 20 cm
  • 400 g kuřecích prsou
  • 100 g anglické slaniny
  • 4-5 sušených rajčat (naložených v oleji)
  • 70 g strouhaného parmazánu
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 3 střední červené cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1/2 lžičky bylinkové soli
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • sůl
Postup:
  1. Zeleninu a kuřecí maso dáme na plech, přidáme olivový olej, koření a vložíme do trouby. Po patnácti minutách posypeme parmazánem a ještě dopečeme. 
  2. Tortillu potřeme oblíbeným dresinkem, přidáme pečenou zeleninu s masem a zabalíme. 
  3. Pak už jen zapečeme v kontaktním grilu. 

Tip: Já si nezapečené tortilly dávám do lednice a zapeču si je třeba až druhý den k obědu.

Tento recept vznikl ve spolupráci s Antica Cantina.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *