RECEPT | MRKVOVÉ CUPCAKES S MARACUJOU

Mrkvové těsto patří k mým oblíbeným, připravuji z něj dort, bábovku, ale i tyto lahodné cupcakes. Jsou svěží, plné nejrůznějších chutí a dají se zdobit dle vlastních preferencí. Já na nich mám nejraději Maracuju, která sladkému dezertu dodává kyselý šmrnc, a nasekané pistácie. 

Na cca 12 cupcakes:
  • 150 g třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 125 g špaldové hladké mouky (můžete použít i klasickou hladkou)
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • špetka soli
  • 140 ml oleje (např. řepkového)
  • 175 g najemno nastrouhané mrkve
  • 50 g nasekaných ořechů (např. vlašské nebo mandle)
  • 1 lžička najemno nastrouhané citrónové kůry
Na krém:
  • 500 g mascarpone
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • trocha vanilkové pasty
  • 1/2 lžičky citrónové kůry
Na dokončení:
  • Maracuja od Yuzu
  • nasekané pistácie
Postup:
  1. Vejce si vyšleháme s cukrem do světlé pěny (šleháme cca 5 minut).
  2. Do mísy si mezitím prosejeme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici a sůl.
  3. Teď si předehřejeme troubu na 180 stupňů (horkovzuduch).
  4. Do vyšlehaných vajec postupně (již na nižší stupeň) zašleháváme olej. Poté přidáme prosátou sypkou směs, nastrouhanou mrkev, nasekané ořechy a citrónovou kůru.
  5. Hotové těsto rovnoměrně rozdělíme do formiček na cupcakes. 
  6. Pečeme 20 – 25 minut. Poté cupcakes necháme vychladnout.
  7. Mezitím si připravíme krém. Do mísy od robota dáme mascarpone, cukr, vanilkovou pastu a citrónovou kůru. Vše necháme na pomalý stupeň prohledat. Poté začneme postupně přilévat smetanu a šleháme, dokud nevznikne hustý krém. 
  8. Do cupcakes uděláme doprostřed důlek a do každého dáme lžičku Maracujy.
  9. Krém si dáme do zdobicího sáčku a každý cupcake ozdobíme krémem.
  10. Nakonec dáme na krém ještě lžičku Maracujy a posypeme je nasekanými pistáciemi. 
Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *